Toni Grebla, retinut de DNA, pentru vanzarea unor capre: Este o masura excesiva

Autor: Camelia Badea

Marti, 10 Martie 2015, ora 12:18

19055 citiri

Foto: B1 TV

Fostul judecator al Curtii Constitutionale a fost retinut, marti, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, printre care si trafic de influenta.

UPDATE: In jurul orei 12:50, Toni Grebla a fost scos incatusat din sediul central al DNA, urmand sa fie dus in fata judecatorilor cu propunere de arest la domiciliu. El le-a spus jurnalistilor ca retinerea sa este "o masura excesiva".

Avocata Carmen Popa a declarat ca se asteapta formularea propunerii de arestare de catre DNA, iar judecatorii sa dea o decizie.

"Nu are ce sa recunoasca. Mai multe nu pot sa va spun", le-a raspuns avocata jurnalistilor care intrebasera daca Toni Grebla si-a recunoscut vina.

Si omul de afaceri Constantin Bartolomeu Savoiu a ajuns, marti, la DNA pentru declaratii, informeaza B1 TV.

Anterior iesirii lui Toni Grebla din sediul DNA, avocatul Petre Buneci le-a spus jurnalistilor ca procurorii au venit cu o noua acuzatie la adresa clientului sau, si anume ca a incercat sa vanda 50 de capre prin persoane interpuse, precizand totodata ca fostul judecator nu mai are caprele respective din data de 6 februarie.

"Ca sa mearga umilirea pana la capat, urmeaza sa se mearga cu propunerea de arest la domiciliu", a declarat avocatul, precizand ca prezentarea lui Toni Grebla in fata judecatorilor de la Inalta Curte se va face miercuri.

Toni Grebla a intervenit la sefi ai SNLO, Turceni si Rovinari pentru Bircina - referat

Toni Grebla este primul judecator al Curtii Constitutionale retinut de DNA in vederea arestarii pentru fapte de coruptie.

Toni Grebla, la DNA: Nu inteleg ce mi se intampla (Video)

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele sau la finalul lunii ianuarie, cand s-a cerut avizul Senatului pentru arestarea sa preventiva. Dupa circa 2 saptamani, Toni Grebla a demisionat de la CCR.

Fost prefect de Gorj si fost senator PSD, Toni Grebla este acuzat de procurori ca l-ar fi sprijinit pe finul sau, Ion Bircina, cunoscut in lumea interlopa, pentru ca firma acestuia sa obtina mai multe contracte, la schimb judecatorul constitutional primind o masina de 56.000 de euro si rochii pentru sotie.

De asemenea, Toni Grebla a fost acuzat ca a sprijinit exporturi ilegale in Federatia Rusa, in ciuda embargoului impus de Moscova tarilor din UE.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (35)