Ministrul roman de Externe, discutii cu omologul turc: Romania condamna actiunile Siriei

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 11:54

1470 citiri

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut vineri seara o convorbire telefonica cu omologul turc, Ahmet Davutoglu, referitoare la ultimele evolutii ale crizei siriene.

"Seful diplomatiei romane a condamnat recentele actiuni agresive ale Siriei din data de 3 octombrie 2012, subliniind ca astfel de actiuni sunt inadmisibile si reprezinta o incalcare flagranta a dreptului international si pun in pericol stabilitatea si securitatea regionala", informeaza MAE intr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Potrivit MAE, ministrul Corlatean a subliniat ca Romania, in calitate de membru NATO si in spiritul Parteneriatului Strategic romano-turc, este pe deplin solidara cu Turcia si a transmis condoleante pentru pierderile de vieti omenesti inregistrate.

Demnitarul roman a exprimat increderea ca acest incident nu va conduce la escaladarea situatiei si ca tensiunile vor fi aplanate.

Ministrul Afacerilor Externe turc, Ahmet Davutoglu, a transmis intreaga apreciere pentru pozitia pe care Romania a avut-o, atat in calitate de partener strategic, cat si de membru NATO, inclusiv in cadrul reuniunii Consiliului Nord-Atlantic, desfasurata in seara zilei de 3 octombrie, se arata in comunicat.

Cei doi oficiali au cazut de acord sa mentina un contact permanent, in perioada urmatoare, in legatura cu aceste evolutii, precizeaza MAE.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)