Paleologu: I-am propus lui Nica sa facem schimb de ministere

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 12:03

2974 citiri

Foto: Gandul

Theodor Paleologu spune ca este de acord cu teoria tatalui sau, Alexandru Paleologu, care sustinea ca "prostia este starea naturala a omului" si dezvaluie ca i-a propus lui Dan Nica sa faca schimb de ministere pentru a evita criza politica.

"Asta-i teoria lui tata, ca omu-i prost, dar are momente de inteligenta, un soi de har improbabil, dar totusi realizat. N-am o teorie proprie in domeniu. Am alte teorii (...)Cu prostia ma iau dupa ce spunea papa ", a declarat ministrul interimar al Cuturii intr-un interviu acordat pentru Academia Catavencu.

Intrebat ce parere ar fi avut Conu Alecu despre ministeriatul fiului sau, acesta declara ca "nu si-a dorit niciodata o asemenea pozitie, avea o natura mai rebela, probabil, dar cred ca s-ar fi bucurat sa ma vada in formula asta si, mai ales, ne-am fi distrat impreuna".

Theodor Paleologu respinge ironiile care se fac pe seama sa, cum ca ar fi strivit de personalitatea tatalui sau, el ramanand doar "Micul Paleologu". "Asta e din partea celor care au ostilitate fata de mine si nu l-au cunoscut pe tata. Asta a spus-o Crin Antonescu, dar tata avea o parere execrabila despre el".

I-am propus domnului Nica sa treaca la Cultura si eu la Interne. S-ar fi rezolvat criza

Ministrul Culturii nu se jeneaza sa recunoasca faptul ca citeste de toate. "Recent am terminat Vicontele de Bragelonne. Politic, Dumas e foarte interesant. E exact nasterea statului suveran, daca va dati seama. Acum, ca mi-am facut teza despre 'Carl Schmitt si suveranitate', pot citi cu alti ochi pe Dumas. Contele de Monte Cristo merge foarte bine cu Dumezil despre cele trei functii din societatile indo-europene".

In privinta lecturilor "rusinoase", acesta spune ca in aceasta categorie intra Sade dar si ziarele romanesti, care sunt chiar mai jos pe scara rusinii.

Referitor la faptul ca a nu a fost blagoslovit cu inca un minister, dupa plecarea PSD din Guvern, Theodor Paleologu spune ca asta nu inseamna ca este prost vazut in PD-L.

"Ma simt usurat ca nu mi s-a dat inca un portofoliu, poate ca Ministerul Culturii e vazut ca o treaba atat de necesara incat mi se lasa tot potentialul in functie. Sa stiti ca i-am propus domnului Nica sa treaca la Cultura si eu la Interne. S-ar fi rezolvat criza", a raspuns acesta ironic si amuzat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)