Deutsche Welle: Sensul desemnarii lui Teodor Melescanu

Marti, 28 Februarie 2012, ora 18:44

2260 citiri

Desemnarea lui Teodor Melescanu ca director al SIE pare mai curand o clarificare finala a unor pozitii politice discrete si conservate cu multa rabdare strategica.

Numirea lui Teodor Melescanu a provocat reactiile cele mai contradictorii. Deputatul european Cristian Preda a sustinut ca desemnarea lui Melescanu" vadeste inca o data faptul ca Traian Basescu nu e un presedinte partizan", scrie Deutsche Welle.

Cu toate acestea, liderii USL s-au aratat neplacut surprinsi si au declarat ca nu au fost niciodata consultati cu privire la aceeasta decizie. Mai mult decat atat, opozitia a resimtit aceasta desemnare ca pe un act ostil, iar acceptarea lui Melescanu ca pe o tradare. "Gestul unui asemenea om, a spus Crin Antonescu, fireste ca ne afecteaza si ne compromite. Insa pentru sanatatea PNL este bine ca oamenii sa iasa din acoperire".

Victor Ponta a confirmat la randul sau absenta oricaror consultari dintre Putere si Opozitie pe tema serviciilor de informatii :"Nu a existat niciun fel de oferta a lui Basescu catre USL de a nominaliza pe cineva la sefia SIE. Nu a existat nicio discutie - nici cu Antonescu, nici cu mine".

Citeste mai mult despre Sensul desemnarii lui Teodor Melescanu pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)