Lider PNL: Peste 20% dintre parlamentari au plecat din partidele in care au fost votati

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 08:03

2202 citiri

Vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, sustine ca una dintre marile probleme ale actualului Legislativ este aceea ca 20% dintre parlamentari nu mai fac parte din partidele pe listele carora au fost alesi.

"Noi avem o problema majora, in sensul ca in Parlament exista peste 20 la suta din parlamentarii romani care nu mai fac parte din partidele in care i-au votat alegatorii. Unul din cinci nu mai face parte din partidul pe listele caruia a fost votat de catre alegatorii la alegerile parlamentare in 2012.

Nu se poate face o majoritate, punand stanga de o parte, si dreapta de cealalta parte, decat daca apelezi la partidele care inglobeaza, in interiorul lor, o majoritate traseista. PLR este exclusiv format din traseisti. Astazi nu poti sa faci o majoritate in Parlament, lasandu-i la o parte pe cei care au plecat de la un partid la altul", a declarat Atanasiu, la Realitatea Tv.

Nu gasim majoritate pentru un guvern de tehnocrati

Pe de alta parte, Atanasiu a vorbit de excluderile recente din PSD si a apreciat ca nu vede posibila o majoritate care sa sustina un guvern de tehnocrati.

Demisii la varful PSD - pleaca social-democrati care au probleme cu justitia

"Daca dam la o parte traseistii, ar ramane un gir politic al PSD si PNL. Trecand peste faptul ca Victor Ponta a crezut ca a pierdut alegerile din cauza lui Geoana si l-a dat afara. Am vazut ca a crezut ca proasta guvenare i-a venit de la cei trei ministri tineri si i-a dat afara. Eu inteleg ca PSD condus de Victor Ponta nu e dispus sa sustina un Guvern de tehnocrati. (...) Nu cred ca vom gasi o majoritate parlamentara care sa sustina un Guvern de tehnocrati", a declarat Atanasiu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)