Tariceanu: E regretabil ca Romania e divizata de presedintele ei

Autor: Adriana Toma

Marti, 03 Iulie 2012, ora 14:41

1889 citiri

Foto: TVR Info

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, de la tribuna Parlamentului, ca premierul Victor Ponta a facut bine plecand si reprezentand Romania la Bruxelles, dar ca este regretabil ca tara noastra este divizata chiar de presedintele ei.

"Domnule prim-ministru, cred ca ati facut foarte bine mergand la Bruxelles si reprezentand Romania cu decenta si demnitate (...) E regretabil ca Romania e divizata de presedintele ei. CCR este condusa de la Cotroceni si a ajuns sa interpreteze legea dupa bunul plac. Romania se departeaza de spiritul Constitutiei. Deciziile de la Bruxelles trebuie aplicate imediat. Romania se transforma intr-o republica prezidentiala", a subliniat Tariceanu.

Totodata, Calin Popescu Tariceanu a amintit ca, si el, pe cand era premier, a avut probleme cu presedintele Traian Basescu: "Nu de putine ori am fost in conflict cu Presedintia. Am demonstrat, in timp, ca nu sunt o persoana conflictuala. Conflictul acesta revine. Nu mai trebuie sa ne punem intrebarea unde este originea acestei probleme. Problema rezida in persoana care conduce presedintia".

Nu in ultimul rand, liderul PNL i-a atras atentia lui Vasile Blaga ca declaratiile facute marti de la tribuna Parlamentului nu au niciun fundament.

Vasile Blaga, presedintele Senatului, totodata si noul presedinte al PDL, i-a acuzat pe cei de la USL ca, in curand, or sa aresteze oamenii pe strada si a accentuat ca Victor Ponta, in cazul caruia s-a dovedit ca a plagiat, trebuie sa-si dea demisia de onoare: "De cand ati preluat puterea ati cautat galceava politica pentru a masca neputinta guvernarii si plagiatul, adica furtul. In curand o sa arestati oamenii de pe strada".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (13)