Tânără plasată în arest preventiv sub suspiciunea că ar fi planificat un atentat. Dovezi incriminatorii au fost găsite în telefon

Autor: Teodor Serban

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 22:44

2621 citiri

Femeia a fost plasată în arest preventiv FOTO / pexels

O tânără, arestată săptămâna trecută în departamentul francez Val-d'Oise, a fost pusă sub acuzare luni, la Paris şi plasată în arest preventiv, suspectă fiind că ar fi planificat un atac, a declarat o sursă judiciară.

În telefonul şi la domiciliul femeii au fost descoperite documente privind fabricarea explozivilor şi propaganda islamistă, relatează AFP.

După aproape patru zile petrecute în custodia poliţiei, suspecta a fost prezentată unui judecător de instrucţie antiterorism de la tribunalul din Paris, care a acuzat-o de asociere teroristă criminală, a mai spus sursa citată.

Tânăra a fost apoi plasată în arest preventiv de către un judecător specializat în libertăţi şi detenţie, în conformitate cu cererile Procuraturii Naţionale Antiterorism (Pnat), a mai precizat sursa judiciară.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani şi care purta vălul specific islamului, a fost arestată, joi, la Enghien-les-Bains (Val-d'Oise), în timpul unui control al documentelor de identitate, potrivit televiziunii France 3.

În telefonul şi la domiciliul femeii au fost descoperite documente privind fabricarea explozivilor şi propaganda islamistă, a relatat France 3, informaţie care a fost ulterior confirmată de sursa judiciară.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (1)