Universitatea Bucuresti acuza jandarmii: Au fost violenti cu studentii si cu angajatii institutiei

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 17:45

3131 citiri

Foto: Arhiva / Ziare.com

Conducerea Universitatii Bucuresti acuza Jandarmeria Romana de agresivitate in spatiul facultatii, in timpul manifestatiilor din centrul Capitalei.

Potrivit Universitatii Bucuresti (UB), fortele de ordine ar fi intrat, inca de la inceputul protestelor, in incinta Facultatii de Litere, unde au fost violenti cu personalul si studentii, noteaza Adevarul.

UB aminteste, intr-un comunicat, de ziua de 15 ianurie, atunci cand doua persoane, imbracate in civili, au intrat in incinta Facultatii de Litere si au cerut secretarei sa le permita filmarea protestelor care aveau loc in Piata.

Angajata UB insa a refuzat solicitarea, justificand ca trebuie sa primeasca aprobare din partea conducerii. In acel moment, cei doi indivizi, despre care reprezentantii spun ca ar face parte din cadrul Jandarmeriei Romane, au inceput sa fie agresivi cu angajata, insa au parasit cladirea cand au observat ca situatia nu se rezolva.

"Mai multi jandarmi au intrat marti in Facultatea de Litere si au solicitat in mod agresiv unui grup de studenti care asteptau sustinerea examenului sa evacueze urgent incinta institutiei. Jandarmii nu s-au legitimat si nu au prezentat motivul solicitarii. Persoanele in cauza purtau uniforme de jandarm", puncteaza UB.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (8)