Un secretar de stat din Ministerul Transporturilor a fost ridicat de politie, in urma unor perchezitii la ROMATSA

Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 21:34

8285 citiri

Foto: Dragos Virgil Titea | Copyright - OECD / ITF 2017 / Marco Urban

Sase persoane, printre care si un secretar de stat in Ministerul Transporturilor, au fost duse la audieri marti seara, in urma unor perchezitii desfasurate la Romatsa intr-un dosar vizand externalizarea serviciilor de asistenta juridica.

"Astazi, politisti din cadrul Directiei de Politie Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au efectuat o perchezitie la sediul unei regii autonome, din municipiul Bucuresti. Activitatea s-a desfasurat in cadrul unui dosar penal, intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 297 din Codul Penal, cu incalcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative. In urma acestei activitati, s-au ridicat inscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistenta juridica", anunta IGPR.

De asemenea, la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au fost duse sase persoane, pentru audieri.

Conform G4media, regia autonoma la acre u avut loc perchezitii este ROMATSA, iar vizate ar fi contractele de consultanta juridica incheiate de Regia de control a traficului aerian in perioada 2013-2017.

Printre cele sase persoane duse la audieri se afla si actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragos Virgil Titea, care a condus in perioada respectiva Departamentul juridic al Romatsa, precum si fostul director Romatsa Valentin Cimpuieru.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (5)