Un actor prieten cu Vaclav Havel a murit, dupa ce a cazut de pe un pod la Praga

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 17:52

2859 citiri

Foto: captura YouTube/ Spanish Films

Actorul ceho-american Jan Triska (foto), prieten apropiat al fostului dramaturg, disident si presedinte ceh Vaclav Havel, a murit in noaptea de duminica spre luni, a anuntat regizorul Jiri Madl, cu care artistul urma sa inceapa in curand filmarile la un lungmetraj.

"Imi va lipsi mult. Eram foarte apropiati", a declarat luni Jiri Madl pentru site-ul denik.cz. "Vom filma totusi acest lungmetraj", a adaugat regizorul ceh, citat de AFP.

In varsta de 80 de ani, actorul Jan Triska a murit dupa ce a cazut in raul Vltava, in Praga. Filmarile de la noul lungmetraj al regizorului Jiri Madl urmau sa inceapa luni in acest oras.

Jan Triska, care s-a remarcat in filme precum "Ragtime", "The People vs. Larry Flynt" si "Ronin", s-a ranit grav sambata, dupa ce a cazut de pe Podul Carol din Praga in raul Vltava. Reprezentantii serviciilor de salvare au spus ca a fost "o cadere", in timp ce reprezentantii pompierilor au vorbit despre "un salt" in apa.

Artistul a fost scos din apele raului Vltava in stare de inconstienta de catre pasagerii unui vapor turistic, care au executat manevre de resuscitare. Jan Triska a fost apoi transportat la un spital din apropiere.

Jan Triska era deja un actor cunoscut in tara lui atunci cand a participat alaturi de Vaclav Havel (1936-2011) la rezistenta fata de ocuparea de catre trupele sovietice a Cehoslovaciei in vara anului 1968.

A imigrat in Statele Unite in 1977, la putin timp dupa incarcerarea de catre regimul comunist a bunului sau prieten Vaclav Havel, care publicase in epoca manifestul Carta 77 pentru drepturile omului.

Dupa Revolutia de Catifea din 1989, care l-a adus pe Vaclav Havel in fruntea statului, Jan Triska a revenit cu regularitate in tara lui natala pentru a juca in filme si pentru a se implica in diverse proiecte de teatru.

In ianuarie 1997, a fost martor la cea de-a doua casatorie a dramaturgului Vaclav Havel (presedintele tarii intre 1989 si 2003) cu actrita Dagmar Veskrnova.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu