SRI face verificari in privinta vizitei in Romania a autorului atacului armat din Noua Zeelanda

Sambata, 16 Martie 2019, ora 11:39

4991 citiri

Foto: captura TV

SRI efectueaza mai multe verificari privind vizita din 2018, in Romania, a autorului atacului armat din Noua Zeelanda, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Demersul vine dupa ce procurorul-sef din Bulgaria, Sotir Tatarov, citat de site-ul Novinite.com, a anuntat ca barbatul a efectuat un turneu in Bulgaria, Romania si Ungaria in 2018.

Potrivit oficialului citat, Brenton Tarrant a vizitat orasele Sofia si Plovdiv in noiembrie 2018. Ulterior, individul s-a deplasat in Romania, de unde a inchiriat o masina pentru a merge in Ungaria.

Sotir Tatarov a precizat ca autoritatile bulgare nu au depistat activitati teroriste ale suspectului pe teritoriul Bulgariei.

Brenton Tarrant, in varsta de 28 de ani, a fost arestat sub acuzatia ca omorat 49 de persoane si a ranit alte 20 dupa ce a deschis focul in doua moschei din Noua Zeelanda.

Atacuri armate cu 69 de morti si raniti la doua moschei din Noua Zeelanda. UPDATE Unul dintre teroristi a transmis live pe Facebook (Foto&Video)

Numele lui Serban Cantacuzino si Stefan cel Mare, pe arma unui atacator din Noua Zeelanda (Foto)

Autorul atacului din Noua Zeelanda a calatorit recent in Bulgaria, de unde a plecat in Romania. Autoritatile de la Sofia au deschis o investigatie

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (3)