Sechelariu s-a prins ca e inregistrat si a distrus aparatura DNA

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 23:35

7318 citiri

Foto: 7Est

Dumitru Sechelariu, cercetat de DNA pentru cumparare de influenta, a depistat aparatura de inregistrare a procurorilor si a distrus-o.

In timpul unui dialog cu Iuliean Sutu, care facuse o intelegere cu procurorii, Sechelariu s-a dat seama ca este inregistrat. Fostul edil l-a dezbracat pe Iulian Sutu si a distrus aparatura de inregistrare video, relateaza Evenimentul Zilei.

Mai mult, Sechelariu l-a pus pe Sutu sa isi schimbe declaratia data procurorilor, in care erau amandoi incriminati, recomandandu-i-o pe avocata sa ca reprezentant.

Dumitru Sechelariu, eliberat din lipsa de probe

Procurorii arata ca modul in care a actionat Sechelariu "nu este nicidecum al unui om inocent, strain de cauza, ci mai degraba probeaza faptul ca a avut reprezentarea implicarii sale penale".

In prezenta avocatului, Iuliean Sutu, inculpat in dosarul in care este implicat si Sechelariu, a semnat declaratia, insa ulterior a schimbat-o, refuzand sa fie reprezentat de avocata lui Sechelariu, Micuta Manea Chitu.

Pe 17 februarie 2010, Sechelariu i-a dat lui Sutu Iuliean, director la SC Transport Public SA Bacau, suma de 77.400 lei pentru ca acesta din urma sa o dea unui denuntator pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Curtii de Apel Bacau, pentru o sentinta favorabila intr-un litigiu comercial in care era implicata SC Transport Public SA Bacau, societate la care era consilier tehnic.

Sechelariu a fost retinut pentru 24 de ore pe 1 martie, iar pe 2 martie 2010, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate, din lipsa de probe. Faptul ca Sechelariu a distrus aparatura de inregistrare nu constituie o proba ca a comis o infractiune, arata instanta.

"Instanta nu poate retine motivarea Parchetului in sensul ca inculpatul Sechelariu a avut o reactie de om versat penal incercand sa formuleze o aparare prin care sa contracareze o eventuala acuza penala formulata impotriva sa", se arata in motivarea instantei.

Hotararea a fost atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Iuliean Sutu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru cumparare de influenta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (8)