Romania, in zapada: Ministrul Dusa anunta ca sunt 140 de localitati fara curent

Autor: Andreea Ghinea

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 09:16

2629 citiri

Foto: Antena 3

Mircea Dusa, ministrul de Interne, a declarat, joi dimineata, dupa vizita in judetul Botosani, ca inca mai exista 20 de kilometri de drumuri afectati de zapada si ca probleme mai sunt in opt localitati de pe marginea Prutului, dar ca se lucreaza pentru rezolvarea acestora.

Acesta a mai spus ca in zonele izolate va fi trimis un elicoper cu paine.

"Am dispus ca nicio freza sa nu plece din Botosani pana nu rezolvam situatia pe drumurile nationale", a declarat ministrul de Interne.

Cod portocaliu de viscol, in opt judete

Referitor la situatia din sud-estul tarii, afectat de codul portocaliu, Dusa a spus ca cel mai grav este in Calarasi, dar ca dupa oprirea vantului se va interveni si aici.

"Se ridica intr-o ora-doua codul portocaliu. Am discutat cu cei din judetele afectate. Calarasi este mai afectat. Intervenim in zona. Ma ocup de aducerea la normalitate a drumurilor din aceasta zona", a continuat el.

Dusa a precizat ca in sud-estul tarii sunt 140 de localitati fara curent, dar ca a discutat cu cei de la Ministerul Economiei sa trimita echipe in zona pentru remedierea problemelor.

Meteorologii au emis, joi dimineata, doua avertizari de cod portocaliu de viscol pentru Braila, Buzau, Ialomita, Galati si Vrancea. Una dintre acestea expira la ora 10:30, in timp ce a doua la 13:00.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)