Redactor-sef la Radio Romania Cultural, acuzat de conflict de interese si dat pe mana procurorilor

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 21:50

1923 citiri

Redactorul sef al Postului Radio Romania Cultural din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, Oltea Serban-Parau, este acuzata de ANI de conflict de interese.

Conform comunicatului remis presei de ANI, in perioada 31 august 2006 - 08 august 2013, Oltea Serban Parau "a aprobat si semnat un numar de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor si de cesiune a drepturilor conexe" incheiate de sotul ei cu Societatea Romana de Radiodifuziune.

Valoarea totala a contractelor incheiate a fost de 55.147 Lei, se mai precizeaza in comunicatul remis presei de ANI.

Inspectorii de integritate spun ca, intrucat in perioada exercitarii functiilor de conducere Oltea Serban-Parau a aprobat si semnat acte prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru sotul ei, au rezultat si indicii privind savarsirea de catre aceasta a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al Romaniei.

In aceste conditii, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti.

Oltea Serban-Parau a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare si a depus la dosar un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

"Persoana (...) fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese (...) este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului", se reaminteste in comunicatul remis presei de Agentia Nationala de Integritate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu