Primii angajati de la Guvern disponibilizati sunt cei ce cumuleaza pensia cu salariul

Marti, 24 Februarie 2009, ora 15:40

1640 citiri

Primii angajati care vor parasi institutia vor fi cei care cumuleaza pensia cu salariul, a declarat marti seful Cancelariei, Catalin Baba, care a precizat ca angajatii au acceptat sa primeasca un singur salariu compensatoriu.

Baba a precizat ca persoanele care se afla in concediu de maternitate sau medical vor fi ultimii pe lista disponibilizarilor. Partile s-au inteles, in cadrul unor discutii preliminare care au avut loc in cursul zilei de marti, sa respecte Codul Muncii, informeaza NewsIn.

Numarul angajatilor din Cancelaria Primului - Ministru va fi redus de la 304 la 167, concedierile se vor face treptat, intr-un interval de 45-60 de zile, iar persoanele disponibilizate prin concedieri colective vor primi compensatii financiare, a anuntat seful Cancelariei, Catalin Baba (foto), in 11 februarie.

Seful Cancelariei Primului-Ministru anunta atunci ca angajatii Cancelariei vor fi verificati din punct de vedere profesional de comisii de specialitate formate din 5-6 persoane, din care vor face parte angajati ai Executivului adusi in institutie odata cu schimbarea Guvernului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)