FOTO Primele imagini din Belgia cu doctorul Catalin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamt care s-a aruncat in flacari pentru a-si salva pacientii

Autor: Teodor Serban

Miercuri, 03 Martie 2021, ora 22:58

12700 citiri

Medicul Catalin Denciu se reface dupa ce a fost ranit grav in incendiul de la Piatra Neamt FOTO: beldefnews.mil.be/

Intr-o revista a armatei din Belgia au fost publicate mai multe imagini cu doctorul Catalin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamt care a sarit in foc pentru a-si salva pacientii infectati cu SARS-COV-2

"Echipele de la spitalul militar sunt foarte fericite ca pot sa-l insoteasca pe doctorul Denciu in reabilitarea sa. "In acest moment sunt familia mea", spune el. "Abia astept sa fiu vindecat pentru a le multumi."

Dupa ce a petrecut ultimele luni cu ei, doctorul Denciu isi ia o scurta vacanta inainte de a-si continua reabilitarea la Spitalul Universitar Saint-Luc. Medicul nu se afla pe un teritoriu necunoscut, deoarece a lucrat acolo un an in timpul pregatirii sale ca anestezist", se arata in articolul din beldefnews.mil.be.

Cum a luat foc salonul ATI de la Piatra Neamt: "Costumul asistentei care se afla in proximitate s-a aprins si apoi s-a propagat".

Potrivit articolului din publicatia militara, Catalin Denciu si-a propus o serie de obiective pentru recastigarea independentei. "Au trecut cateva saptamani de la ultima interventie chirurgicala si reabilitarea sa a dat deja rezultate. Sotia sa, doctor Alina Denciu, a calatorit in Belgia si sta intr-o camera pentru personalul militar din spital pentru a-i oferi sotului ei sprijin strans.

Intre timp, ea invata si tehnici de ingrijire si reabilitare pentru a avea grija de sotul ei dupa aceea".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)