Perchezitii la sediul Primariei municipiului Bistrita. Ce cauta politistii

Autor: Teodor Serban

Marti, 25 Mai 2021, ora 09:05

2610 citiri

Perchezitiile se desfasoara la Serviciul Urbanism, in biroul primarului si cele ale viceprimarilor FOTO Captura video: bistriteanul.ro

Sediul Primariei municipiului Bistrita este perchezitionat, marti dimineata, 25 mai, de catre politisti, intr-un dosar instrumentat de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Potrivit unor surse judiciare, investigatiile din dosar ar fi facute de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Bistriteanul.ro scrie ca perchezitiile se desfasoara la Serviciul Urbanism, in biroul primarului Ioan Turc, dar si in birourile viceprimarilor.

Purtatorul de cuvant al IPJ Bistrita-Nasaud, Crina Sirb, a confirmat faptul ca actiunea apartine politistilor, dar a mentionat ca nu poate oferi detalii in plus la acest moment.

Primarul municipiului Bistrita, Ioan Turc, a declarat, pentru AGERPRES, ca perchezitia vizeaza diferentele semnalate de mai multi cetateni, la inceputul acestui an, intre Planul Urbanistic General (PUG) afisat pe site-ul administratiei locale si cel aprobat intr-o sedinta de Consiliu Local in anul 2018.

"E o perchezitie pe PUG-uri, atat pot sa spun si nu intru in alte detalii, cele doua PUG-uri sau cate sunt", a spus Turc.

Edilul a cerut, in luna februarie, un audit intern la Serviciul Urbanism, pentru a verifica posibile discrepante intre cele doua variante de PUG si declara, la acea vreme, ca nu va ezita sa sesizeze Parchetul daca suspiciunile se confirma.

Ioan Turc a precizat, marti, ca nu el este cel care a facut plangerea penala, dar ca va pune la dispozitia anchetatorilor toate documentele care vor fi solicitate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (1)