Parintii adoptivi ai Sorinei au fost audiati 9 ore de procurorii de la Sectia Speciala pentru anchetarea magistratilor

Joi, 27 Iunie 2019, ora 22:49

8958 citiri

Foto: captura YouTube / AYE AYEE

Parintii adoptivi ai Sorinei, Gabriel si Ramona Sacarin (foto), au fost audiati joi de procurorii Sectiei pentru anchetarea magistratilor vreme de 9 ore. La iesirea de la audieri, Ramona Sacarin a spus ca fetita este bine si ca autoritatile ii vor decide soarta, nu ei.

"Nu pot sa fac niciun fel de declaratii. Sorina este bine. O sa hotarasca autoritatile romane, nu noi (ce se va intampla cu fetita, n.red.) ", a declarat Ramona Sacarin, la iesirea de la Sectia pentru achetarea magistratilor.

Miercuri seara, si Mariana Saramat, asistenta maternala care a avut grija de Sorina, fetita de 8 ani din Baia de Arama care a fost luata cu forta de procurorul Maria Piturca pentru a fi data familiei adoptive, a fost audiata la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIG), ea iesind de la audieri in jurul orei 01.00, fara a face declaratii.

Judecatoria Drobeta Turnu Severin a amanat, joi, decizia in privinta Sorinei dupa ce parintii adoptivi au depus o cerere prin cer sa fie despagubiti pentru perioada in care au stat in Romania, pentru ca nu isi pot lua salariile.

"Este vorba de zeci de mii de euro. Instanta a cerut insa ca aceasta cerere sa fie timbrata si insotita de inscrisuri doveditoare. Din acest motiv sedinta s-a amanat pe 3 iulie. Este o decizie care o afecteaza direct pe Sorina. Ii prelungeste practic starea de incertitudine", a spus Victor Dumitrica, avocatul asistentei maternale.

Procurorul general a transmis, luni, o ordonanta Tribunalului Mehedinti prin care a cerut interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre fetita de 8 ani si una Curtii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentintei de incuviintare a adoptiei internationale a minorei.

De asemenea, Bogdan Licu a dispus verificari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova privind modul in care procurorul din acea structura a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti si a efectuat perchezitia domiciliara. Totodata, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspectia Judiciara pentru a efectua cercetari cu privire la conduita si modul in care procurorul a intervenit.

Citeste mai multe despre:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (13)