Parada militara: Doar MIG-urile au facut fata conditiilor meteo

Autor: Valentin Dimitriu

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 15:23

2133 citiri

foto: Arhiva / Pro TV

Cei cativa mii de spectatori adunati in fata Arcului de Triumf pentru a urmari parada militara de 1 Decembrie au putut vedea pe cer doar 6 avione MIG si un avion Hercules, dupa ce elicopterele si restul avioanelor programate sa survoleze zona au ramas la sol din cauza cetii.

Sase avioane MIG 21 Lancer, din cele noua programate initial, si un avion de transport Hercules au survolat zona Arcului de Triumf, desi in programul initial era prevazuta survolarea zonei de 9 avioane de vanatoare, in formatii de cate trei.

Nici elicopterele militare nu au mai putut participat la parada militara de la Bucuresti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

"Din cauza plafonului de ceata, elicopterele nu vor survola in cadrul acestei parade, in schimb este posibil sa decoleze avioanele MiG si Hercules. In cazul elicopterelor, conditiile sunt mai drastice", a declarat purtatorul de cuvant al MApN, maiorul Constantin Spanu, citat de Mediafax.

Ceata care a invaluit Bucurestiul, marti dimineata, a determinat intarzieri ale mai multor aeronave, printre care si avionul in care se aflau presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele PNL Crin Antonescu, ce a decolat cu 2 ore intarziere de pe aeroportul Baneasca, cu destinatia Timisoara.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)