Mesajul lui Ponta pentru noul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu

Marti, 19 Mai 2015, ora 16:34

3613 citiri

Premierul Victor Ponta i-a urat un mandat de succes noului procuror sef al DIICOT Daniel Horodniceanu, spunand ca are incredere in el, desi a marturisit ca nu il cunoaste personal.

"Nu il cunosc personal pe noul Procuror Sef al DIICOT (domnul Daniel Horodniceanu), dar am incredere si ii urez un mandat de succes!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru numirea lui Horodniceanu in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Sef nou la DIICOT: Iohannis si-a dat ok-ul pentru numirea lui Daniel Horodniceanu (Video)

Astfel, Horodniceanu ocupa oficial locul lasat vacant de Alina Bica, aceasta fiind cercetata in mai multe dosare de coruptie. Mandatul lui Horodniceanu este pe o perioada de trei ani.

Decizia lui Iohannis de a semna decretul pentru numirea noului sef al DIICOT vine dupa o indelunga analiza. Horodniceanu a primit avizul pozitiv al sectiei de procurori a CSM pe 8 mai.

Atunci, la iesirea de la sedinta CSM, Horodniceanu a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari despre o posibila intalnire cu primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si vicepremierul Liviu Dragnea, care ar fi avut loc in data de 24 ianuarie la Hotel Bucium si la care a facut aluzie si procurorul Oana Haineala in timpul audierilor.

Daniel Horodniceanu a sustinut ca nu il cunoaste pe primarul Gheorghe Nichita, iar ultima oara cand l-a intalnit a fost "acum trei ani pe stadion, alergam amandoi, undeva cu alte zeci de oameni". El a sustinut cu tarie ca intrebarea adresata de Oana Haineala nu s-a referit la el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)