Ioan Melinescu a pierdut procesul impotriva magistratului Iulian Dragomir

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 17:27

950 citiri

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea lui Ioan Melinescu, fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, impotriva lui Iulian Dragomir, dupa ce Parchetul General a respins, in martie, o cerere a lui Melinescu de cercetare a magistratului.

Oficiul National de Prevenire si Combatare a Spalarii Banilor a formulat, in 2005, o plangere pentru scurgere de informatii din institutie, dupa ce intr-un cotidian a fost publicata o lista cu mai multe persoane care se aflau in atentia Oficiului, informeaza NewsIn.

Ioan Melinescu a completat aceasta plangere cu una care il viza direct pe Iulian Dragomir, fost sef al institutiei, precizeaza aparatorul.

In data de 3 martie, 2008, Parchetul General a respins plangerea formulata de Melinescu, fara sa-l audieze pe judecatorul Iulian Dragomir, potrivit avocatului.

"Noi am cerut doar restituirea dosarului la Parchet, pentru a se face audieri", a declarat avocatul, cu precizarea ca, prin solutia data luni judecatorii ar fi creat "un fel de imunitate" pentru colegul lor.

Decizia magistratilor poate fi atacata cu recurs la completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pe cand era la conducerea ONPCSB, Dragomir, acum judecator la instanta suprema, a facut cinci sesizari penale impotriva lui Melinescu.

Melinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie la 31 mai 2007, alaturi de Adrian Nastase, care l-ar fi promovat ca sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

Nastase a fost invinuit ca, in anul 2000, l-a numit pe Melinescu la conducerea Oficiului, printr-o hotarare de guvern, in schimbul blocarii unei lucrari avand ca obiect o tranzactie suspecta, de 400.000 de dolari in contul Danei Nastase.

Melinescu a fost si el acuzat de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu