Inca un copil a ajuns la terapie intensiva cu sindrom inflamator multisistemic dupa infectarea cu COVID-19

Luni, 12 Octombrie 2020, ora 11:49

3557 citiri

Imagine generica FOTO Unsplash

Un copil de trei ani este internat la Terapie Intensiva la Spitalul "Dr. Victor Gomoiu" din Bucuresti cu sindrom inflamatoriu multisistem, in urma infectiei COVID-19. El nu este intubat, fiind in stare stabila.

Directorul medical al Spitalului "Dr. Victor Gomoiu", Diana Ionescu, a declarat, luni, la Digi 24, ca acest copil a ajuns la spitalul din Capitala sambata, prin transfer de la Spitalul din Brasov.

"Diagnostic de prezumtie - meningita. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfunctii, disfunctie respiratorie, disfunctie cardiaca, un sindrom inflamator foarte pronuntat, modificari hematologice importante, a fost admis in Terapie Intensiva, unde medicii nostri l-au diagnosticat cu PIMS (Sindrom Inflamator Multisistemic - n.r.). Actualmente este intr-o stare favorabila, e neintubat, e stabil si merge spre bine", a explicat dr. Ionescu.

Diana Ionescu a precizat ca sindromul vine dupa infectia COVID-19.

"Copilul a fost infectat cu COVID, undeva in jur de 30 septembrie are un test pozitiv. La noi testele sunt negative de RT-PCR, dar are IgG crescut, deci ne arata ca a trecut prin boala. Este o reactie inflamatorie multisistemica, cum stim, ce apare la doua-trei saptamani dupa infectia cu SARS-COV-2", a afirmat Diana Ionescu.

La Spitalul "Gomoiu" a mai fost internat cu PIMS un baietel de 10 din Buzau, care a fost externat ulterior. Tot la "Gomoiu" a ajuns un adolescent cu sindrom inflamatoriu multisistem, asociat infectiei cu COVID-19.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu