Inalta Curte respinge definitiv trei actiuni disciplinare deschise de Inspectia Judiciara impotriva a sase procurori celebri

Autor: Ionel Stoica

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 16:35

5863 citiri

Foto: captura video Yotutube/ LeadersforJustice

Inalta Curte a respins luni, 14 decembrie, actiunile disciplinare promovate de Inspectia Judiciara impotriva a sase procurori. Este vorba de trei actiuni disciplinare diferite, care fusesera respinse si de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii. Deciziile sunt definitive.

Concret, Inalta Curte a respins recursurile Inspectiei Judiciare declarate impotriva deciziilor CSM.

In primul dosar erau vizati patru procurori: Antonia Diaconu- din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, Cosmin Adrian Iordache- din cadrul DNA- Structura Centrala, Carmen Alexandra Lancranjan- din cadrul DNA- Structura Centrala si Ovidiu Cristian Popescu- din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal.

Cercetarea disciplinara a acestora era legata de mai multe comunicate de presa postate de Asociatia "Miscarea pentru apararea statutului procurorilor" legate de cazul "Caracal". Carmen Alexandra Lancranjan (foto) este cunoscuta in mass-media ca fiind procurorul de caz din dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea.

Cel de-al doilea caz il viza pe procurorul Claudiu Sandu- prim-procuror la Parchetul Tribunalului Brasov. Acesta este cunoscut pentru pozitiile sale publice impotriva imixtiunilor PSD-ALDE in justitie, din perioada 2017-2018.

Cea de-al treilea caz il viza pe Alexandru Onica- procuror in cadrul Parchetului Judecatoriei Targoviste.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)