Guvernul german reziliaza contractul cu autoritatea de supraveghere in domeniul contabilitatii dupa scandalul "Wirecard"

Luni, 29 Iunie 2020, ora 07:52

2963 citiri

FOTO Pixabay

Guvernul german reziliaza contractul avut cu autoritatea de supraveghere in domeniul contabilitatii, dupa ce compania de plati Wirecard a solicitat intrarea in insolventa in cadrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de franda din tara, a anuntat duminica un oficial guvernamental, citat de Reuters.

Duminica, publicatia Bild am Sonntag a relatat ca Ministerele Justitiei si Finantelor vor intrerupe relatiile cu Financial Reporting Enforcement Panel (FREP), o entitate cvasi-privata care supravegheaza raportarile financiare ale companiilor listate.

"Am ajuns la un acord cu Ministerul de Finante sa reziliem contractul", a declarat un oficial din Ministerul Justitiei, care a refuzat sa ofere alte detalii.

Wirecard s-a prabusit joia trecuta, din cauza unor datorii de aproape 4 miliarde de dolari, dupa ce a dezvaluit o lipsa de circa 2 miliarde de dolari despre care firma de audit EY a afirmat ca este rezultatul unei fraude globale sofisticate.

Scandalul a adus in centrul atentiei autoritatea de supraveghere a sectorului financiar BaFin, ale carei investigatii legate de neregulile de la Wirecard s-au bazat partial pe informatiile oferite de FREP si care este acuzata ca nu a supravegheat corect compania de tehnologie care ofera servicii financiare.

BaFin a refuzat sa comenteze.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu