Guvernul da liber finantarilor electorale simplificate

Marti, 01 Aprilie 2008, ora 17:47

895 citiri

Campaniile electorale pot fi finantate, anul acesta, de oricine, fara prea multe formalitati. Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis Ziare.com, singura conditie pe care sponsorii trebuie sa o indeplineasca este aceea de a completa un simplu formular de donatie.

Guvernul a aprobat o hotarare prin care se elimina obligativitatea persoanelor care fac donatii pentru finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale de a prezenta si alte documente, in afara formularului de donatie prevazut de lege.

"Vechile prevederi obligau donatorii sa anexeze formularului de donatie o declaratie de interese, o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca prin donatia efectuata nu se urmareste directionarea activitatii beneficiarului donatiei, precum si documente care fac dovda provenientei bunurilor donate sau o declaratie pe proprie raspundere privind originea acestor bunuri", se arata in comunicat.

Conform unei constatari a Departamentului de control al finantarii partidelor politice si campaniilor electorale documentele necesare pana acum nu erau necesare verificarii respectarii de catre partide a prevederilor legale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu