Greva de la combinatul Mittal Galati se lasa cu violente

Luni, 14 Aprilie 2008, ora 09:24

1944 citiri

Un grup de protestatari de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a incercat sa forteze poarta de acces in cladire si a daramat un post de paza, relateaza NewsIn.

Peste 600 de grevisti s-au adunat, luni, in primele doua ore de la inceperea grevei generale, in fata portii principale a unitatii, scandand lozinci impotriva patronatului. Un grup de protestatari chiar a incercat sa forteze poarta de acces in combinat.

Protestatarii au inceput sa arunce cu diverse obiecte inspre paznicii aflati dincolo de poarta si au daramat un post de paza. Liderii sindicali au incercat sa-i linisteasca pe protestatari, indemnandu-i sa revina la o manifestatie pasnica.

Administratia combinatului a intarit efectivul de paza de la poarta principala de acces pe platforma, dincolo de poarta aflandu-se cateva zeci de agenti de la firma care asigura paza combinatului

Sindicalistii de la Solidaritatea au incetat lucrul de la ora 06:30. In primele doua ore de la declansarea protestului, in fata portii principale a combinatului s-au adunat peste 600 de siderurgisti. Cei mai multi provin de la sectoarele de reparatii si mentenanta din Uzina de Exploatare si Transport Uzinal (UETU), de la Turnatorii si de la Uzina Cocso-Chimica - una dintre cele mai periculoase de pe platforma siderurgica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu