Fostul presedinte al ANSVSA, in vizorul ANI - Curtea de Apel a fost sesizata

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 14:42

1941 citiri

Foto: Arhiva

Fostul presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), Marian Zlotea, este subiectul unei cercetari initiate de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce aceasta a constatat o diferenta semnificativa intre averea dobandita de acesta si veniturile declarate.

Potrivit unui comunicat de presa, aceasta diferenta este de 374.291,6 lei (aprox. 85.454,7 Euro). Marti, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate in perioada in care Marian Zlotea a fost presedinte al Autoritatii.

In replica, Marian Zlotea a afirmat marti ca respinge "ferm" acuzatiile ANI potrivit carora nu poate justifica suma de 85.000 de euro, precizand ca acesti bani se regasesc in declaratia de avere pe care a completat-o la data eliberarii sale din functia de presedinte A.N.S.V.S.A cu mentiunea "nunta". "La evenimentul mentionat au participat aproximativ 500 de persoane", a sustinut democrat-liberalul, care precizeaza ca va prezenta in instanta toate documentele justificative.

Marian Zlotea, fost vicepresedinte al subcomisiei pentru securitate si aparare in Parlamentul European si fost secretar de stat, si-a dat demisia, la inceputul acestui an, de la conducerea PDL Teleorman.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu