DNA, somata sa publice numele televiziunilor din dosarul lui Ludovic Orban

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 17:38

3788 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a publicat, marti, pe contul de Facebook, o solicitare catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a dezvalui numele celor doua televiziuni mentionate in dosarul lui Ludovic Orban, in urma caruia acesta si-a retras candidatura pentru Primaria Capitalei.

Jucan a mentionat ca a facut solicitarea in calitate de "membru al Consiliului National al Audiovizualului, garant al interesului public (L.504/2002, art. 11, alin. 6) ", potrivit News.ro.

Membrul CNA a precizat ca a facut cererea "in vederea sesizarii Consiliului National al Audiovizualului, respectiv a aplicarii prevederilor legale din Legea audiovizualului".

De asemenea, el a mentionat ca a facut aceasta solicitare "pentru respectarea cadrului legal de desfasurare a campaniilor electorale si respectarea obligatiilor la a informa corect in orice moment (...) ".

"Solicit public Directiei Nationale Anticoruptie - DNA sa publice numele celor doua televiziuni implicate in dosarul mentionat in comunicatul transmis ieri, 11 aprilie, a.c.", a scris Jucan pe pagina lui de Facebook.

Ludovic Orban este acuzat ca, in luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala, solicitand ca banii sa ajunga la doua posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii au pus in miscare actiunea penala si au dispus, luni, luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, fata de Ludovic Orban pentru infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (4)