Deutsche Welle: Privilegiul si povara ministrului de Justitie

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 22:09

1212 citiri

Ministrul Justitiei pare complet inhibat: este greu de crezut ca nu cunoaste sistemul, dar, prins intre fronturi, nu mai indrazneste sa exprime nicio opinie personala.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, face dovada unei pasivitati nepotrivite. Spiritul legii pe care USL o apara cu multa energie impotriva diferitelor sugestii ale presedintelui ii pretinde de fapt contrariul.

Sa explicam. Nimeni, nici raportul Comisiei Europene, nu i-au reprosat ministrului in functie intentii rele sau acte discretionare. Ministrul a aplicat procedurile, le-a dus la bun sfarsit si, odata ce candidatii ei au fost respinsi, s-a aratat dispusa sa reia procedura de la capat, de asta data cu presa de fata, scrie Deutsche Welle.

Miercuri, dupa publicarea Raportului CE, Mona Pivniceru a explicat cum va raspunde obiectiilor de la Bruxelles: "Vom colabora cu adunarile generale ale parchetelor din cele doua structuri, cu consiliile acestora de conducere, cu procurorii sefi de la aceste structuri, in sensul de a ne face ei recomandarea unor persoane care, in viziunea lor, ar avea aptitudinea profesionala, morala, si de viziune in lupta anticoruptie care i-ar face apti de a ocupa aceste functii".

Citeste mai mult despre Privilegiul si povara ministrului de Justitie pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu