Delta Vacaresti a ars din nou: Al doilea incendiu in mai putin de 24 de ore

Marti, 12 Iulie 2016, ora 15:16

4167 citiri

Foto: ISU Bucuresti

Un nou incendiu de vegetatie a izbucnit marti in Delta Vacaresti, la mai putin de 24 de ore dupa cel de luni, cuprinzand de data aceasta o suprafata de 10 ori mai mare.

Incendiul s-a intins pe doua hectare (20.000 metri patrati), a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

La fata locului au actionat aproximativ 30 de pompieri, cu sase autospeciale, si au stins focul in mai putin de o ora.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Adrian Marin, a explicat la Digi24 ca si o tigara aprinsa aruncata putea provoca incendiul, chiar la aceasta amploare.

Luni seara s-a produs un alt incendiu in Delta Vacaresti, stins cu greu de pompieri, care nu au avut acces cu autospecialele in zona.

Delta Vacaresti a fost declarata arie naturala protejata, in luna mai, dupa patru ani de cand National Geographic a relatat despre existenta a peste 100 de specii de pasari, mamifere si reptile in zona iar Ministerul Mediului a luat decizia sa ii acorde acest statut.

Acum, pentru a fi amenajata ca parc natural, Delta Vacaresti trebuie sa aiba un administrator. Primaria Capitalei si-a anuntat in primavara intentia de a candida pentru administrarea zonei. Deocamdata Delta Vacaresti nu este pazita, accesul nu este ingradit in niciun fel, se arunca gunoaie si din cand in cand autoritatile si ONG-urile organizeaza actiuni de salubrizare in zona. La ultima actiune a participat si premierul Dacian Ciolos.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)