Decizie definitiva: Judecatorul Danilet, sanctionat cu salariul taiat pentru o postare pe Facebook

Autor: Ionel Stoica

Marti, 19 Mai 2020, ora 10:08

16223 citiri

Foto: Facebook/Cristi Danilet

Magistratul Cristi Danilet ramane cu sanctiunea data de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM de diminuare a indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni, pentru o postare facuta pe Facebook.

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte a respins, luni seara, recursul lui Cristi Danilet impotriva deciziei CSM. Decizia este definitiva si a fost luata in unaninimitate.

Potrivit CSM, Danilet ar fi incalcat un articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor privind abaterile discipliniare: "manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu."

Citeste reactia lui Danilet in momentul in care a fost sanctionat - CSM i-a taiat salariul lui Cristi Danilet, pentru o postare pe Facebook. Reactia judecatorului

Iata postarea magistratului

Este vorba de o postare din 9 ianuarie 2019.

"Poate ca cineva remarca totusi succesiunea atacurilor, destructurarilor si decredibilizarilor la adresa urmatoarelor institutii: DGIPI, SRI, SPP, Politia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par intamplatoare dupa declararea sus si tare a abuzurilor institutiilor de forta.

Stim cu totii ce ar insemna lipsirea de eficienta sau, mai rau, preluarea controlului politic asupra acestor institutii: servicii, politie, justitie, armata?

Si, apropo de Armata: oare s-a aplecat cineva asupra dispozitiilor art. 118 alin. (1) din Constitutie potrivit carora Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea (...) a democratiei constitutionale? Ce ar fi daca intr-o zi am vedea armata pe strada pazind ... democratia, ca tot am vazut azi ca e in scadere coeficientul?! Nu v-ar surprinde sa realizati ca ar fi ... constitutional!? Eu cred ca nu vedem padurea din cauza copacilor...", este postarea judecatorului Cristi Danilet, care i-a adus o actiune disciplinara.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)