Cutremur in nord - estul Italiei: mai multe cladiri s-au prabusit (Video)

Luni, 04 Iunie 2012, ora 08:00

4119 citiri

Un nou cutremur a zguduit, duminica seara, nord-estul Italiei. De data aceasata, cutremurul, care a avut o magnitudine de 5,1, a afectat mai mult regiunea Emilia Romagna din nord-estul Italiei, unde au mai avut loc doua seisme in ultimele 15 zile.

Potrivit Institutului de geofizica, epicentrul cutremurului a fost situat in apropiere de Modena, la 9,2 km adancime, fiind resimtit pana in zona de nord-vest a Italiei.

Mai multe cladiri, deja afectate de cutremurele anterioare, s-au prabusit. Din fericire, nu au existat victime. Cutremurul a fost urmat de numeroase replici, in jurul orei locale 21:30 (22:30, ora Romaniei). Oamenii, speriati, au iesit pe strazi.

In regiune au mai avut loc doua cutremure mari, de 6 si 5,8 grade, in 20 si 29 mai, care s-au soldat cu 23 de morti.

Deja, dupa primele doua cutremure, in zona fusese declarata stare de urgenta, iar ziua de 4 iunie - zi de doliu national.

In plus, o taxa de doi centi va fi adaugata pretului carburantilor, pentru a ajuta la finantarea eforturilor de redresare, ca urmare a evenimentelor din ultimele zile.

Cutremur in Italia - Cel putin 16 morti si 200 de raniti

La ultimul seism, de 5,8 grade, produs in nodul Italiei, autoritatile au confirmat moartea a 17 persoane si ranirea altor cel putin 200. Orasul Cavezzo, situat la mica distanta de epicentrul seismului, a fost distrus in proportie de 70%.

In urma cutremurului, mii de oameni au ramas sinistrati, acesta venind la noua zile dupa ce un alt seism, cu o magnitudine de 6 grade, a lovit aceeasi regiune si a provocat moartea a sapte persoane.

Peste 60 de replici s-au inregistrat in zona Emilia-Romagna din Italia, zona afectata de cutremur. Una dintre replici a avut magnitudinea de 5,6 grade.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)