Cristian David face apel la "calm si intelepciune" (Video)

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 16:12

1751 citiri

In urma discutiilor de vineri dintre reprezentantii sindicatelor si ministrii desemnati de premier pentru a face parte din grupul de lucru de negociere cu sindicatele, s-a stabilit o alta intalnire pentru noi negocieri luni, sindicalistii declarand ca nu vor renunta la proteste.

Ministrul de Interne Cristian David a facut chiar un apel la "calm si intelepciune", afirmand totodata ca "in situatia de fata, cresterile salariale ar trebui sa fie reale si reflectate indeaproape in sectorul consumatorilor".

Cristian David a adaugat ca "in medie in perioada 2005-2008, au avut loc mariri salariale cumulate la 211% in sectoarele din administratie publica, sanatate si educatie."

Acesta a mai subliniat ca "obiectivul principal ar trebui sa fie o marire salariala durabila care sa reflecte puterea de cumparare a consumatorilor".

In intalnirea de luni, se va discuta in legatura cu o solutie pentru a dezvolta o matrice salariala din sistemul bugetar care sa diminueze totodata si diferentele din categoriile de salarizare.

Ministrii participanti la sedinta cu sindicatele au cerut Guvernului si o analiza a impactului cresterilor salariale pentru a testa sustenabilitatea si impactul macroeconomic pe care acestea l-ar avea.

"Am dori ca toate cresterile salariale sa aiba o baza reala si sa se regaseasca in puterea de cumparare. Conflictele nu rezolva absolut nimic. Fie ca ele continua, acest lucru nu va aduce o rezolvare imediata a tuturor problemelor", a mai declarat Cristian David.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a completat si el ca nu s-a ajuns la o solutie insa discutiile vor continua.

"La o solutie imediata nu am ajuns. Vor mai fi negocieri si este normal ca fiecare parte sa isi sustina punctul de vedere. In schimb am descoperit o atitudine care poate insemna calea spre rezolvarea problemelor.", a completat miistrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Protestele sindicale trebuie sa respecte prevederile legale din Codul Muncii, iar pana vineri nu a ajuns la minister niciun demers legal din teritoriu privind declansarea grevei generale, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Directiile de munca din judete nu au primit pana vineri nicio instiintare legata de proteste, iar la minister nu a ajuns niciun act care sa ateste ca s-ar pregati o greva generala", a mai spus ministrul Muncii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)