DOCUMENT CEDO respinge ca inadmisibila cererea Marianei Rarinca, condamnata in Romania pentru santajarea judecatoarei Livia Stanciu

Autor: Paul Marat

Joi, 04 Februarie 2021, ora 12:03

5862 citiri

Mariana Rarinca a fost invitata in mai multe emisiuni Sinteza Zilei. Foto: Antena 3 (captura)

Judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului au respins ca inadmisibila, joi, 4 februarie, cererea facuta de Mariana Rarinca, condamnata in 2015 la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a santajat-o pe Livia Stanciu, fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si actuala judecatoare CCR.

Decizia a fost luata in unanimitate de judecatorii CEDO. Mariana Rarinca s-a plans ca in timpul procesului i-ar fi fost incalcat dreptul la un proces echitabil.

O decizie similara, de respingere ca inadmisibila, a fost data si in cazul fostului deputat Mihail Boldea, potrivit unui comunicat CEDO.

Decizia CEDO in cazul Rarinca

Decizia CEDO in cazul Mihail Boldea

Condamnarea

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, 11 Septembrie 2015, ca Mariana Rarinca, femeia acuzata ca ar fi santajat-o pe sefa ICCJ, Livia Stanciu, sa ramana cu condamnarea de trei ani de inchisoare cu suspendare, decisa initial.

Decizia vine dupa ce instanta a ramas in pronuntare, joi seara, in urma unor dezbateri ce au durat aproape 11 ore. Astfel, a fost respins apelul facut de Mariana Rarinca, iar decizia este definitiva.

Fostul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a declarat in timpul procesului ca Mariana Rarinca, femeia acuzata ca ar fi santajat-o, ar fi primit bani de la Mihai Gadea, moderator Antena 3, pentru a-i oferi acestuia informatii despre ea.

Mariana Rarinca le-a spus judecatorilor ca nu a santajat-o pe Livia Stanciu, insa ca era "foarte suparata" pe aceasta: "Nu recunosc fapta de care sunt acuzata. Recunosc ca am avut o abordare gresita. Daca stiam ca mi se va intampla asa ceva, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu".

Astfel, Rarinca a sustinut ca a incercat sa recupereze de la sefa ICCJ datoriile de 1.600 de euro si 3.800 de lei si ca nu ar fi santajat-o pentru 20.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)