Belarus va incepe vaccinarea contra COVID-19 in ianuarie, cu vaccinul rusesc Sputnik V

Autor: Alina Toma

Luni, 21 Decembrie 2020, ora 14:12

1590 citiri

FOTO Pixabay

Belarus intentioneaza sa inceapa in ianuarie 2021 vaccinarea cetatenilor sai cu vaccinul impotriva COVID-19 dezvoltat de rusi, Sputnik V, a anuntat luni agentia de presa Belta, preluata de Reuters.

"Vom incepe campania de vaccinare in ianuarie", a declarat ministrul belarus al sanatatii, Dmitri Pinevici.

Fondul suveran rus RDIF a anuntat totodata luni ca Belarus a devenit prima tara, dupa Rusia, care a inregistrat vaccinul Sputnik V.

Directorul RDIF Kiril Dimitriev a mentionat intr-o reuniune guvernamentala transmisa la televiziune ca Belarus ar urma sa inceapa productia vaccinului Sputnik V in primul trimestru din 2021.

El a apreciat in acelasi context ca acest vaccin este eficient si impotriva noii tulpini de coronavirus detectate in Europa.

La inceputul pandemiei de coronavirus, presedintele belarus Aleksandr Lukasenko - in prezent contestat, dupa castigarea prezidentialelor din august denuntata ca frauduloasa de opozitie - s-a facut remarcat prin minimalizarea gravitatii noului coronavirus, spunand ca este o "psihoza" si refuzand sa impuna un lockdown general sau sa anuleze numeroase evenimente publice. El insusi s-a infectat totusi cu noul coronavirus.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu