Avion prabusit in Africa - cea mai probabila ipoteza a accidentului

Autor: Alex Varzaru

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 15:09

2033 citiri

Foto: library.flight1.net

Conditiile meteo nefavorabile sunt, cel mai probabil, cauza prabusirii avionului companiei Air Algerie deasupra statului african Mali, joi, sustin autoritatile franceze. Accidentul s-a soldat cu moartea a 116 persoane.

Anchetatorii care au sosit la locul prabusirii au declarat ca avionul s-a dezintegrat cand a izbit solul, o concluzie posibila fiind ca este putin probabil ca acesta sa fi fost atacat in aer. "Avionul a fost distrus in momentul cand s-a prabusit", a declarat ministrul de Interne al Frantei, Bernard Cazeneuve, potrivit Reuters.

Avion prabusit in Africa: Franta a deschis o ancheta - avea 51 de cetateni la bord

Intre victime se numara si 51 de cetateni francezi. "Credem ca avionul s-a prabusit din cauze legate de conditiile atmosferice. Nicio teorie nu poate fi exclusa in acest moment, dar aceasta este cea mai probabil teorie", a adaugat Cazeneuve.

La randul lui, ministrul francez al Transporturilor, Frederic Cuvillier, a spus ca mirosul puternic de combustibil de la locul accidentului si faptul ca ramasitele sunt imprastiate pe o suprafata relativ mica sugereaza ca prabusirea ar putea avea legatura cu vremea, o problema tehnica sau cu o combinatie a acestor factori.

"Excludem, si am exclus-o de la bun inceput, orice lovitura de la sol", a spus Cuvillier.

El a adaugat ca 100 de soldati din fortele franceze stationate in regiune se afla in drum spre locul accidentului, in vecinatatea orasului Gossi, pentru a-i asigura securitatea. Franta a trimis trupe in Mali in 2013, pentru a ajuta statul african sa opreasca insurgenta unei miscari islamiste afiliate la al Qaida.

Autoritatile aviatice au pierdut contactul cu zborul AH5017 joi dimineata, atunci cand avionul se afla intr-o cursa catre Algeria. Avionul decolase din Burkina Faso, iar pilotul ceruse o schimbare de ruta din cauza vremii nefavorabile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu