Aterizare de urgenta a unui avion, in Rusia, din cauza unei probleme la un motor

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 20:03

2983 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Un Suhoi Superjet-100, un avion de linie cunoscut pentru problemele sale legate de siguranta, a efectuat vineri o aterizare de urgenta in Siberia dupa o defectiune la un motor, au anuntat mass-media ruse.

Aterizarea 'a decurs normal', a afirmat un purtator de cuvant al companiei ruse Yamal, care asigura zborul, citat de agentia de presa RIA Novosti, adaugand ca nu exista victime.

Compania a indicat ca aparatul, la bordul caruia se aflau 80 de pasageri care mergeau la Sankt-Petersburg, lovise o pasare, care a avariat motorul stang.

Defectiunea s-a produs la o ora si jumatate dupa decolarea din orasul Tiumen, situat la aproximativ 2.000 de kilometri est de Moscova.

Ca urmare a incidentului, echipajul a decis sa utilizeze combustibilul ramas si apoi sa aterizeze de urgenta pe aeroportul de pe care a plecat, a precizat compania.

Intrat in serviciu in 2011, SS-100 este primul avion civil proiectat in Rusia de la prabusirea URSS in 1991.

Dar vanzarile sale in strainatate sunt aproape nule din cauza costurilor de mentenanta ridicate si a problemelor de fiabilitate.

La scurt timp dupa primele zboruri comerciale ale SS-100, un avion de acest tip s-a prabusit in 2012 deasupra unui vulcan in Indonezia, provocand moartea a 45 de persoane.

In mai, incendiul la bordul altui avion de acest tip dupa o aterizare de urgenta la Moscova, s-a soldat cu 41 de victime.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu