Adrian Sobaru a fost arestat la domiciliu

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 15:08

2646 citiri

Foto: B1TV

Adrian Sobaru, angajatul TVR care a intrat, miercuri, cu masina in bariera de la Palatul Victoria, a fost arestat la domiciliu.

Masura a fost dispusa de magistrati de la Judecatoria Sectorului 1, Adrian Sobaru fiind acuzat de distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, informeaza B1TV.

Avocatul lui Sobaru, Vladimir Florea, s-a aratat multumit de hotararea magistratilor, in conditiile in care procurorii cerusera ca Sobaru sa ajunga in spatele gratiilor, in arest preventiv.

Protestatarul si-a recunoscut vina in fata judecatorilor, a spus ca regreta fapta si a explicat ca a comis gestul neasteptat pentru ca este nemultumit de situatia din tara.

Avocatul a confirmat ca Sobaru a avut asupra sa un recipient cu benzina in momentul in care a intrat, miercuri, cu masina in bariera de protectie de la sediul Guvernului, intentionand sa isi dea foc.

Adrian Sobaru, retinut dupa ce a intrat cu masina in gardul Guvernului: Va place cum arata tara asta?!

Intrebat de jurnalisti daca urmeaza sa fie efectuata o expertiza medicala sau daca Sobaru insusi intentioneaza sa ceara acest lucru, avocatul a raspuns ferm: "Nu, sub nicio forma".

"Ma bucur ca am obtinut ce am dorit", a declarat avocatul, referindu-se la arestul la domiciliu.

Intrebat unde se afla clientul sau in acest moment, avocatul a declarat ca "urmeaza sa fie dus la domiciliu" de catre politie. "Normal, doar nu umbla pe drum singur", a completat el.

Adrian Sobaru este la a treia forma de protest extrem, dupa ce in 2010 s-a aruncat de la balconul Palatului Parlamentului, iar apoi a facut greva foamei in fata sediului TVR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)