Stelian Ion, după ce Bode a oprit procedura de numire a procurorilor de rang înalt: ”E dovada clară că aceasta a fost miza principală a remanierii”

Autor: Andreea Ruxanda

Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 11:35

2199 citiri

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, demis de Florin Cîțu FOTO Hepta.ro

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, demis miercuri, 1 septembrie, de premierul Florin Cîțu, a reacționat după ce Lucian Bode, care asigură interimatul, a oprit procedura de numire a unor procurori în funcții de conducere la DIICOT, DNA și Parchetul general.

Astfel, Stelian Ion a spus că ”este dovada clară că aceasta a fost miza principală a remanierii”, dar a vorbit și despre avizul pentru PNDL 3, proiect despre care spune că ”facilitează furtul din banii publici”.

”Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii.

Iar schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obținerea avizului pentru PNDL 3, proiect care faciliteaza furtul din banii publici, și, probabil, a unor avize ulterioare, arată că Florin Citu nu are respect pentru lege și folosește aceleași metode abuzive pe care le foloseau odinioară cei pe care atâta i-a criticat public. Asta este realitatea tristă a acestor zile”, a scris Stelian Ion pe Facebook vineri, 3 septembrie.

Lucian Bode (PNL), ministrul interimar al Justiției, a anunțat joi, 2 septembrie, că oprește procedura de numire a unor procurori în funcții de conducere la DIICOT, DNA și Parchetul general, concurs lansat de Stelian Ion.

”Numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor este o politică pe termen lung, o politică crucială pentru buna funcționare a acestei instituții. În consecință, consider că această procedură nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar”, a declarat Lucian Bode.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)