Romania, moment istoric la primul Campionat Mondial de gimnastica pentru juniori. Aur pentru tanarul Gabriel Burtanete

Autor: Dan Alexandru

Duminica, 30 Iunie 2019, ora 19:01

7937 citiri

Foto: Facebook / Federatia Romana de Gimnastica

Romania a facut istorie la prima editie a Campionatului Mondial de juniori la gimnastica artistica, desfasurat in aceasta perioada in tara vecina, Ungaria, la Gyor, acolo unde am bifat aproape miraculos o medalie de aur.

La masculin s-a intamplat aceasta minune, acolo unde Romania a bifat singura sa medalie din Ungaria, una din cel mai stralucitor metal, aurul, prin Gabriel Burtanete, care a castigat aurul la sarituri.

Cu o medie de 14.424 de puncte, Burtanete (17 ani), legitimat la SCM Gloria Buzau, a devenit primul campion mondial de juniori al Romaniei.

Medalia de argint a fost obtinuta de Yang Haonan din China, la 124 de sutimi distanta in spate, iar bronzul a fost cucerit de Jasper Smith Gordon, UK, aflat la 241 de sutimi in spatele liderului din Romania.

Tara noastra a avut reprezentante duminica si in finalele feminine, Ioana Stanciulescu (care anul trecut castiga aurul la sol la Europenele de la Glasgow) s-a clasat doar pe 5 la barna si pe ultimul loc la sol, 8.

Silvia Sfiringu a ocupat locul sase la sol.

In concursul pe echipe, la feminin, Romania s-a clasat pe locul 4, echipa noastra fiind compusa din Antonia Duta, Silviana Sfiringu si Ioana Stanciulescu. In competitia masculina pe echipe, echipa Romaniei s-a clasat pe 13.

E o veste buna intr-o zi in care Romania a mai bifat un dezastru la seniori, cand am incheiat un nou concurs fara medalii, la Jocurile Europene de la Minsk, asa cum Ziare.com v-a informat mai devreme:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu