Spionii ruși refuză să mai țină capul plecat în fața lui Putin: Revoltă contra morții din Ucraina, chiar dacă primeau salarii colosale

Autor: George Titus Albulescu

Luni, 15 August 2022, ora 03:40

28694 citiri

Putin și Bortnikov (dreapta), șeful Serviciilor Secrete FSB din Rusia FOTO: KNews

După ce a declanșat invazia din Ucraina în urmă cu peste 160 de zile, Vladimir Putin se confruntă cu o nouă criză, care îi pune în pericol obiectivele sale de acaparare a teritoriilor din țara vecină.

Astfel, liderul de la Kremlin a fost refuzat de zeci de agenți secreți din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB), pentru misiuni în zonele ocupate din Donbas, chiar dacă li s-a oferit un salariu de opt ori mai mare decât cel normal din Rusia.

O sursă din interiorul FSB a dezvăluit faptul că doar 3 din 200 de spioni ”au luat în considerare” să lucreze în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina, potrivit Daily Mail.

Vladimir Putin are nevoie urgentă de agenți de informații și militari pentru a-și impune conducerea în cele două așa-zise ”republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, precum și în Herson, Zaporojie și Harkov.

Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO

Dar chiar și salarii de șase până la opt ori mai mari decât normal nu au reușit să-i convingă pe ofițerii ruși de contrainformații să se mute în zonele ocupate de Rusia.

Lipsa de loialitate față de Putin din partea agenților de informații reflectă reticența trupelor rusești de a fi detașate în zona de război din Ucraina, ceea ce a dus la recrutarea disperată de către Kremlin a prizonierilor neantrenați și a civililor din ”Armata tatălui”, pentru a fi aruncați în prima linie pe câmpul de luptă.

Nebunia lui Putin de a invada Ucraina distruge Rusia: Cu câți ani a dat înapoi țara sa în 3 luni de război

Șefii serviciilor secrete, denumiți ”siloviki”, ale lui Putin, încearcă chiar să atragă agenți pensionari sau concediați, pentru a îndeplini diverse roluri în regiunea de război din Ucraina.

Dar există puțin interes pentru astfel de misiuni care înfruntă moartea în Ucraina ocupată, a postat o sursă din FSB, pe canalul Telegram. ”Am sunat 200 de persoane (pensionate) și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Acest lucru se întâmplă în ciuda promisiunilor de salarii și beneficii uriașe”.

Ofițerilor de informații li s-a oferit salarii de aproximativ 5.000 de lire sterline (5.900 de euro) pe lună, pentru a servi în zonele ocupate din Ucraina, ceea ce înseamnă o sumă de 8 ori mai mare decât salariul normal.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (16)