Grindeanu: I-am propus lui Dragnea sa ne asumam impreuna acest "presupus esec" al guvernarii

Joi, 15 Iunie 2017, ora 01:26

6267 citiri

Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, ca i-a propus, in cadrul CExN, presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa demisioneze impreuna pentru a-si asuma "acest presupus esec" de pana acum al guvernarii, asa cum a fost prezentat in reuniunea conducerii social-democrate.

"Desi avem o economie care merge foarte bine - si nu spun eu asta, spun si organismele europene - si niste ministri care au muncit, mare parte din ei, i-am propus dupa toate aceste lucruri, in CEx, domnului Liviu Dragnea, sa ne asumam impreuna acest presupus esec. Si anume sa ne dam amandoi demisia. N-am vazut ca s-a intamplat sau poate ca mi-a scapat in declaratiile de dupa.

Acum o luna, pe 19 mai, domnul presedintele Dragnea spunea asa: 'Ma multumesc toate ministerele, si ca cetatean, si ca presedinte al Camerei Deputatilor, si ca presedinte de partid'. Va repet, acum o luna, in 19 mai. Ce s-a schimbat intre timp, ce s-a intamplat chiar n-am reusit sa aflu nici macar in sedinta CEx", a afirmat Grindeanu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Premierul a adaugat ca nu si-a dorit sa se ajunga la "acest moment foarte greu pentru PSD si pentru Romania".

"Inainte de aceasta sedinta am incercat sa inteleg de ce exista aceasta furie de a schimba propriul guvern dupa numai sase luni de la guvernare. Si un guvern care, de bine, de rau, a performat si are rezultate. Am vrut sa inteleg, de asemenea, de ce timp de mai bine de o luna de zile domnul Liviu Dragnea si altii pe care i-ati vazut la televiziuni si nu numai au vorbit despre remanieri, analize, demisii (...).

Mi-a fost foarte greu si in continuare imi este foarte greu sa inteleg de unde aceste lucruri. De ce trebuie sa pui presiune pe propriii tai ministri, pe care tu i-ai pus acolo?", a sustinut Grindeanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (5)