Care este temperatura optimă din dormitor pentru un somn odihnitor

Autor: Alina Toma

Vineri, 25 Februarie 2022, ora 04:35

14522 citiri

Un somn odihnitor ne ajută să funcționăm normal pe parcursul zilei FOTO Unsplash

Problemele cu somnul sunt foarte comune, iar acestea nu se rezumă doar la insomnii. De multe ori ne trezim obosiți, cu toate că am dormit suficiente ore pentru a funcționa normal.

Există mai mulți factori care au impact asupra somnului, cum ar fi utilizarea dispozitivelor electronice chiar înainte de somn, mese târzii, calitatea saltelei, dar un lucru foarte important este temperatura din dormitor.

Organizația Mondială a Sănătății susține că temperatura optimă din dormitor este de 18 grade Celsius, atâta timp cât persoana cu pricina este îmbrăcată cu pantaloni lungi și bluză cu mânecă lungă.

Dacă temperatura este foarte scăzută, sub 16 grade Celsius, crește riscul afecțiunilor respiratorii. Pe de altă parte, dacă este prea cald suntem predispuși să ne trezim des, să avem un somn fragmentat, deci deloc odihnitor. Concret, noaptea, creierul semnalează corpului să își reducă temperatura pentru a iniția somnul. Dacă este prea cald, organismul nu va putea să genereze o diferență prea mare între mediul ambient și temperatura corpului.

Temperatura optimă din dormitor este de 18 grade, dar cum există oameni mai sensibili la răcoare decât alții, ideal ar fi ca măcar să nu depășească 20 de grade. În cazul sugarilor și copiilor mici, temperatura optimă variază între 18 și 21 de grade.

Factori care influențează somnul

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu