Programa scolara e incarcata si inutila, acuza elevii si profesorii

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 12:29

2423 citiri

Programa scolara este mult prea incarcata, multe dintre informatii sunt inutile, iar predarea limbilor straine la clasa nu respecta reglementarile europene, este atat parerea profesorilor si elevilor, cat si concluzia unui studiu guvernamental, relateaza Antena 3.

Potrivit unui procent de 44% dintre elevi, informatiile primite la scoala sunt prea multe si greu de inteles, in timp ce un procent de peste 60% din elevi considera ca numarul de ore petrecut la scoala este prea mare.

De aceeasi parere sunt si profesori, 40% dintre acestea fiind de parere ca principala problema a invatamantului romanesc este volumul mare de materie.

Pe de alta parte, specialistii spun ca sistemul de educatie romanesc nu a facut prea mari progrese fata de cel de dinainte de '89, mai ales ca un alt model de invatamant a luat amploare: meditatiile.

Potrivit studiului realizat la solicitarea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, 45% dintre elevii din Romania fac meditatii pentru a reusi sa obtina note mai mari la scoala.

Nici Comisia Euroeana nu a fost indiferenta la rezultatele studiului, semnaland alte carente ale invatamantului romanesc, printre care nerespectarea reglementarilor europene in predarea limbilor straine.

"Spre deosebire de sistemul american, care ia elevul de la nivelul zero de cunostinte, noi am ramas pe sistemul comunist, conform caruia tot ceea ce s-a predat s-a acumulat", a declarat Alfred Bulai, presedintele Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, potrivit Gardianul.

In acelasi timp, Jonathan Scheele, reprezentantul Comisiei Europene in Romania, sustine ca "invatamantul din Romania, mai ales cel primar, a ramas tributar stereotipurilor din perioada comunista".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)