Un expert în vaccinologie din Africa de Sud spune care sunt singurele restricții ce trebuie impuse în lupta cu varianta Omicron. Ce opinie are despre imunitatea de turmă

Autor: Bogdan Atanasiu

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 13:09

5904 citiri

Noua variantă va reuși să se răspândească în întreaga lume cu sau fără noile restricții de călătorie, crede medicul FOTO Pixabay

Decan al Facultății de Științe Medicale și profesor de Vaccinologie la Universitatea Witwatersrand din metropola sud-africană Johannesburg, dr. Shabir Madhi, a explicat într-un articol publicat în paginile The Conversation care sunt măsurile ce trebuie introduse pentru a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Singurele restricții care au sens sunt cele care vizează organizarea de evenimente în interior, este de părere dr. Shabir Madhi.

Noua variantă va reuși să se răspândească în întreaga lume cu sau fără noile restricții de călătorie anunțate de Uniunea Europeană, așa cum s-a întâmplat cu varianta Delta.

În schimb, autoritățile nu ar trebui să mai amâne vaccinarea cu doza booster a persoanelor vulnerabile.

Imunitatea de turmă nu va exista niciodată, crede profesorul, care spune că e timpul pentru alte strategii.

"Experții ne vând imunitatea de turmă drept singura soluție pentru ieșirea din pandemie, dar e puțin probabil ca aceasta să fie vreodată obținută în realitate. În schimb, imunitatea de turmă nu face decât să slăbească încrederea populației în vaccinare.

În plus, autoritățile ar trebui să vorbească despre acele măsuri care ne ajută să ne adaptăm și să trăim cu variantele super mutante ale coronavirusului.

Un lucru deosebit de important în acest proces de adaptare este buna pregătire a instituțiilor sanitare, cu personal, echipament de protecție, medicamente și rezerve de oxigen, a subliniat medicul, scrie Libertatea.

Autoritățile trebuie să manifeste mai mult interes în ceea ce privește comunicarea care vizează persoanele nevaccinate și comunitățile slab imunizate.

Pentru a ajunge la oameni ar trebuie să existe mai multe centre mobile în zonele cu circulație intensă și programe de comunicare în care să fie implicate persoane reprezentative din comunitate, a declarat profesorul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)