Profesor dat pe mana politiei de elevi

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 23:14

2354 citiri

Foto: EVZ

Un profesor de tehnologie de la Grupul Scolar de Ecologie si Protectia Mediului "Grigore Antipa", din Bacau, a fost arestat pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita.

Grigore Butnaru, de 57 de ani, a fost retinut de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor dupa ce a fost prins in flagrant, marti, in timp ce primea suma de 670 de lei, de la trei elevi, relateaza Evenimentul Zilei.

Potrivit anchetatorilor, patru elevi din clasa a XII-a l-au denuntat pe Grigore Butnaru, profesorul lor de tehnologie, ca le-ar fi pretins sume cuprinse intre 150 si 190 lei pentru a-i trece clasa.

Se judeca cu scoala de patru ani

Directorul liceului, Mircea Larger, nu a fost suprins de vestea ca profesorul Butnaru a fost arestat pentru luare de mita, ba mai mult a declarat ca acesta se judeca de patru ani cu institutia pe care o conduce.

"El ne-a dat in judecata pentru ca l-am sanctionat de doua ori si i-am retinut 10% pe trei luni. A contestat toate sanctiunile care au fost dictate in cadru legal", a declarat directorul. Cand pretinzi bani de la un orfan pentru a-i incheia o medie de trecere, e strigator la cer", sustine directorul Larger.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar afirma ca i se va suspenda contractul de munca pe durata anchetei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)