Patriarhia Română anunță că "a luat act cu îngrijorare" de recentele încercări de implementare a educației sexuale în școli

Autor: Bogdan Atanasiu

Joi, 22 Iulie 2021, ora 13:14

4762 citiri

Educația sexuală în școli, printre subiectele fierbinți la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române FOTO basilica.ro

Printr-un comunicat de presă formulat după ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a avut loc la 21 iulie, reprezentanții Bisericii susțin că au luat act "cu îngrijorare" de încercarea de introducere a "educaţiei sexuale cu caracter obligatoriu" în școli.

Site-ul basilica.ro a publicat hotărârile luate și cele mai importante teme de discutie. Printre acestea, predarea Educației sexuale în școli.

"Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a „educației sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc, precum şi de rezoluția Parlamentului European, din ziua de 24 iunie 2021, intitulată: Situaţia sănătăţii sexuale şi reproductive şi a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătăţii femeilor (Raportul Matić).

Patriarhia Română își reafirmă poziția sa cu privire la păstrarea caracterului opțional al orelor care vizează „educaţia pentru viaţă” și avertizează asupra riscurilor unei „educaţii sexuale” cu un conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor.", scrie pe basilica.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (25)