Mostenirea lui Manescu: Primaria trebuie sa dea inapoi 8 milioane de lei pentru pietrisul din parcul Drumul Taberei

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 17:46

5295 citiri

Foto: Facebook / Gabriel Mutu

Primarul Sectorului 6 din Bucuresti, Gabriel Mutu, a declarat ca institutia pe care o conduce este obligata sa returneze Ministerului Dezvoltarii 8 milioane de lei, bani primiti pentru amenajarea parcului Drumul Taberei, reinaugurat anul trecut.

"La Parcul Drumul Taberei, problema este mult mai complexa, in sensul ca, in opinia mea proiectul a fost gresit de la bun inceput. Solutiile tehnice pe care acei proiectanti, arhitecti le-au prezentat si au si devenit obligatorii au fost gresite. In acest moment, noi suntem pusi in situatia in care, pentru a rezolva aceste probleme, fie trebuie sa dam bani inapoi, fie trebuie sa cheltuim bani in plus. (...) Am avut o corectie negativa pe care am fost obligati sa o platim si se plateste. Sunt in jur de opt milioane de lei pe care ii platim catre Ministerul Dezvoltarii pentru parcul Drumul Taberei", a declarat Gabriel Mutu.

Mai exact, este vorba despre aleile din parc, care au fost prevazute cu pietris margaritar stabilizat cu rasina, materialul fiind unul care nu va rezista, necesitand interventii anuale, sustine edilul.

Pentru a evita aceste cheltuieli, primaria a decis sa inlocuiasca acel material cu asfalt obisnuit sau dale de piatra, solutia tehnica urmand sa fie decisa in perioada urmatoare. Schimbarea proiectului tehnic initial presupune insa returnarea banilor primiti pentru realizarea acestor alei, in total aproximativ opt milioane de lei, veniti din fonduri europene.

Edilul Sectorului 6 a precizat ca specialistii din cadrul Primariei Sectorului 6 vor analiza care este cea mai buna varianta pentru a inlocui actualul pietris de pe aleile din parcul Drumul Taberei. In momentul in care se va demara aceasta actiune, parcul va fi inchis in zonele unde se va lucra.

Parcul Drumul Taberei a intrat in anul 2013 intr-un amplu proces de modernizare. Primaria Sectorului 6 a investit 74 de milioane de lei din fonduri europene si un milion de lei din bugetul propriu pentru constructia a sapte kilometri de sisteme de irigatii cu senzori, montarea a 13 camere video cu infrarosu si recunoastere faciala, constructia unei pasarele suspendate care ofera o panorama asupra intregului parc, amplasarea a trei spatii de joaca pentru copii.

Din suma alocata, au fost amenajate o pista circulara de role si biciclete de 1,6 kilometri, doua pavilioane de recreere, aleile care fac legatura intre toate zonele parcului, sistemul de iluminat ambiental, fiind refacuta si fantana din mijlocul lacului.

Proiectul prevedea amenajarea unei zone cu sere, dar nici pana acum lucrarea nu a fost finalizata. Actualul primar al Sectorului 6 a explicat ca sistemul de incalzire al acestor incinte a trebuit reproiectat complet pentru a fi eficient din punct de vedere energetic, iar la primavara, serele ar urma sa fie deschise.

Un raport al Curtii de Conturi, publicat la inceputul acestui an, critica investitia facuta in parcul Drumul Taberei, cea mai mare realizata in Bucuresti pentru amenajarea unui parc si singura finantata din fonduri europene.

Auditul arata ca, prin lucrarile realizate si taierea a peste 150 de arbori, este mai putin spatiu verde decat inainte de renovare, iar investitiile anterioare ale primariei in reamenajarea acestui areal, in valoare de peste trei milioane de lei, au fost distruse in totalitate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (4)