Catalin Denciu, medicul ranit in incendiul de la Spitalul Piatra Neamt cand incerca sa-si salveze pacientii, declarat "Eroul Anului 2020", in Belgia

Autor: Teodor Serban

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 15:18

7502 citiri

Medicul Catalin Denciu se reface dupa ce a fost ranit grav in incendiul de la Piatra Neamt FOTO: beldefnews.mil.be

Doctorul Catalin Denciu, medicul ranit grav in incendiul de la Spitalul Piatra Neamt in timp ce incerca sa salveze pacientii, a fost declarat "Eroul Anului 2020" in Belgia, unde acesta se afla acum sub tratament.

Anuntul a fost facut de catre directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

"Sunt foarte bucuros ca tara mea natala, Belgia, a recunoscut meritele unui medic roman din Piatra Neamt, Catalin Denciu, declarandu-l "Eroul Anului 2020". Am stat de vorba personal cu dl. colonel care raspunde de spitalul acela din Belgia", a anuntat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, conform stirileprotv.

Kluge a participat miercuri, 7 aprilie, la Palatul Cotroceni, alaturi de presedintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii.

In luna martie, intr-o revista a armatei din Belgia au fost publicate mai multe imagini cu doctorul Catalin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamt care a sarit in foc pentru a-si salva pacientii infectati cu SARS-COV-2

Un incendiu violent a izbucnit sambata seara, 14 noiembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt. Zece pacienti intubati, care erau diagnosticati cu COVID-19, au murit. Medicul de garda, care a salvat mai multi pacienti din sectie, este grav ranit, dupa ce a suferit arsuri pe 40% din corp.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)