Inundatii la Campulung si Gura Humorului

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 17:54

2490 citiri

Ploile torentiale cazute in noaptea de joi spre vineri au provocat inundatii in municipiul Campulung Moldovenesc si orasul Gura Humorului.

Potrivit prefectului de Suceava, Alexandru Baisanu, in urma precipitatiilor cazute, podetul de pe paraul Izvorul Malului s-a colmatat, fapt ce a condus la inundarea curtilor a sase gospodarii, curtii unei firme, a mai multor beciuri, adaposturi de animale si anexe gospodaresti, informeaza Amos News.

Au mai fost inundate circa 2 hectare de teren arabil, dar si soseaua DN 17, pe o lungime de 100 m. Detasamentul de Pompieri din Campulung Moldovenesc impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru decolmatarea podetului care traversa DN17 si pentru evacuarea apei din mai multe locatii.

Totodata, in Gura Humorului s-a intervenit, intr-un caz, pentru decolmatarea unui canal tehnologic din municipiul Gura Humorului, care prezenta pericol de inundare a unei gospodarii.

Prefectul Baisanu a precizat ca va trebui ca autoritatile locale sa faca eforturi pentru repunerea in functiune a sistemului de scurgere si drenare a apelor, deoarece la aceasta ora mai multe sisteme de drenare nu sunt functionale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)